• slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
Duyurular

Merhaba,

Duyuruları Whatsapp üzerinden yapmaya başladık, duyuru almak isteyenler numaralarını bildirebilir. Akıllı telefonu olmayanlara duyuru malesef gelmeyecek.


Ankara Hava Durumu
Anket
Döviz Bilgieri
Merkez Bankası Döviz Kuru
  ALIŞ   SATIŞ
USD 32,4747   32,5332
EURO 34,8231   34,8859
       
Özlü Sözler
Kaplumbağaya dikkat et! Ancak kafasını çıkarıp risk aldığında ilerleyebilir. James B. Conant
Son Ziyaretçi Yorumları
Zeki Bayırcı
1987-1990 yılları arasında Külah köyünde öğretmenlik yaptım. Dronla yapılan çekimi izledim. Çok değişmiş. O dönemden tanıdıkları da vefat edenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Kalanlara sağlık sıhhat afiyetler diliyorum. Özellikle bana her konuda yardımcı olan İzzet Kulaksız amcaya Rabbim gani gani rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşaAllah.

Galip OŞKUN
Yapılan bağışlar dolayısıyla köylülerimize teşekkür ederim. Bunun bir gelenek haline gelmesini ve köyümüzün kalkınmasına yardımcı olmasını yürekten dilerim. Emeği geçen herkese saygı ve sevgilerimi iletirim. Galip COŞKUN

Galip COŞKUN
Aile büyüğümüz Elmas (COŞKUN) ÇELİK'in vefatı dolayısıyla heran yanımızda olan, cenazeye katılan, telefonla arayarak acımızı paylaşan bütün dost ve yakınlarımıza ailemiz adına teşekkür ederim. Galip COŞKUN


Tüm ziyaretçi yorumları için tıklayınız.
Sponsorlarımız
BİZE AİT, BİZCE ÇOK BİLİNMEYEN İÇECEK KEFİR !

BİZE AİT, BİZCE ÇOK BİLİNMEYEN İÇECEK KEFİR !
Sanırım ilaçların yararlarının yanı sıra yan etkilerinin de olduğunu bilmeyenimiz yok gibidir. Fakat öyle doğal içecekler vardır ki hem sıvı, hem de ufak tefek ilaç gereksinimimizi karşılar. İşte bu içecek olsa olsa kefirdir diye gönül rahatlığıyla söyleyebiliriz. Kefir mayasını ziraat fakülteleri satış noktalarından yada evde üreten kişilerden rahatlıkla bulmak mümkündür. Yıllar öncesi ziraat fakültelerimizden birinin ürünlerinin satıldığı bir satış noktasından edindiğim bir bilgi notunda bakın kefir için neler deniliyor;
Kefir, ilk kez Güney batı Asya’da Türkler tarafından yapılmış ve günümüzde birçok ülkeye yayılmış bir mayalı süt ürünüdür. Yoğurt ve diğer mayalı süt ürünleri ile karşılaştırıldığında içinde bulunan mayalar ve asetik asit bakterilerinden dolayı zararlı bağırsak mikro organizmalarına karşı yüksek antibiyotik özelliği göstermektedir.
Sindirimi çok kolay olduğundan sütü kolaylıkla sindiremeyen kişiler, kefiri rahatlıkla kullanabilirler. Kefirin mide ve bağırsak hastalıkları üzerinde yararlı etkileri olduğu doktorlar tarafından ortaya konulmuştur. Rusya’da kefir, tedavi edici özelliğinden dolayı hastane ve sanatoryumlarda çok yaygın olarak kullanılmaktadır. Ürünün sindirim sistemi ve metabolik rahatsızlıklara, yüksek tansiyona, alerjik hastalıklara ve psikolojik gerginliklere iyi geldiği söylenmektedir.
Kefir her evde kolaylıkla yapılabilmektedir. En iyisi keçi sütünden olmakla birlikte diğer sütlerden de üretilebilmektedir.
Kefir taneleri pastörize edilmiş ve oda sıcaklığındaki bir su bardağı süte konularak 24 saat aynı sıcaklıkta mayalanmaya bırakılır. Bu süre sonunda bir süzgeçten geçirilerek ayrılan maya sonraki üretimler için aynı şekilde kullanılır. Elde edilen kefir ayrı bir kaba alınarak 1ila 4 gün 15 santigrat derecede tutulur. Bundan sonra tüketime hazırdır. İstenirse 24 saat buzdolabında bekletilebilir, soğutulmuş kefir içim için daha uygundur.
Göz önünde tutulması gereken en önemli konu şudur kefir üretiminde hiçbir zaman kaşık, süzgeç, sütün konulduğu gibi kap gibi metal gereç kullanılmamalı bu gereçler cam, ağaç ya da kaliteli plastikten yapılmış olmalıdır. Kefir mayası üzün süre saklanacaksa yıkanıp güneşte kurutulduktan sonra buzlukta birkaç yıl saklanabilir.
Sağlıklı günler dileklerimle… Galip COŞKUN

Yazar: GALİP COŞKUN
Tarih: 04.04.2010 14:15:34



Galip Coşkun
Okunma Sayısı: 1732


3.140.185.147








YAZARIN DİĞER YAZILARI

 

© Copyright 2020  V4.1 Tüm Hakları Saklıdır. | Dernek Sitesi | Köy Sitesi


Top